Zero

by mrggeo

Bineînțeles, toți ne dorim să putem face asta.. să ne întoarcem, să ștergem toate semnele de întrebare pe care timpul le-a înmulțit, să o luăm de la capăt, încercând să fim altfel. Să fim mai buni cu cei cu care ne-am purtat urât, să iertăm celor care ne-au greșit și să cerem iertare celor cărora le-am greșit, să schimbăm viața în ceva mai bun.. să spunem mai des „Te iubesc!”, dar de fiecare dată sincer, și să ne lăsăm iubiți de cei care nu au avut niciodată ocazia să ne demonstreze de ce sunt în stare pentru noi. Am crede că în felul acesta nu am mai greși la fel de mult; dacă toleranța și indulgența pe care le posedăm, ar avea un procent mai ridicat, faptele și consecințele noastre ar avea un alt impact asupra celor din jur și gravitatea lor ar fi mult mai scăzută. Însă uităm că nimeni pe acest pământ nu s-a născut învățat, că ne-am născut să învățăm, că suntem oameni și e firesc să avem parte de eșec.
Experiențe, lecții de viață, dezamăgiri.. iubire, fericire, zâmbete și multe îmbrățișări, doar pentru a fi drăguț cu cineva, ori pentru a-i arăta lui sau ei cât de mult îl sau o iubești. Știm să trăim mult mai intens răul din viața noastră, gustăm cu o poftă imensă din partea goală a paharului, fără să observăm că în acest fel permitem ca partea plină a acestuia să dispară. Iar partea asta plină, oricât de mică ar fi ea, poate fi mai productivă ca orice.. dar doar în momentul în care știi să o valorifici. 
Și care e momentul? Momentul zero. Momentul în care ai realizat că ai învățat, momentul în care alegi să îți accepți trecutul, pentru că fără el nu ai fi ajuns aici. E momentul în care te oprești din a te critica atât de aspru, momentul în care nu mai cauți defecte în tine, doar pentru a-i scuza pe alții, ori doar pentru a le curma altora suferința de dragul iubirii pe care le-o porți. Acum vezi de ce lumea te consideră un om minunat, un om cu inima caldă și cu sufletul prea mare. Și tot acum realizezi că nu trebuie să o iei de la capăt, ci doar să continui. Cu lecțiile învățate, cu responsabilitate, cu atenție și cu o dorință mult mai mare în ceea ce privește binele tău, accepți momentul. Și îndrăznești să nu mai permiți nimănui să-ți îmbolnăvească sufletul cu răutatea lor.

Advertisements